Pagina's
logo webwinkelkeur
0
forward_30

30 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug! m.u.v. maatwerk

Advies nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies

place

Afhalen mogelijk

In ons magazijn in Voerendaal

Home / Ventilatieroosters

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters

RVS ventilatieroosters voor luchttoevoer, luchtafvoer of natuurlijke ventilatie. Lees meer over de verschillen tussen onze roosters op onze pagina over de toepassingen van ventilatieroosters. Deze ventilatie roosters worden toegepast bij particulier gebruik, maar ook voor de bouw, industrie en utiliteit. In ons assortiment vind je voor elke toepassing een geschikt luchtrooster, zowel voor binnen- als voor buitengebruik.

Een goede ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat

Met een goede ventilatie in huis blijft de lucht schoon en gezond. Door koken, wassen, douchen en stoken vervuilen en bevochtigen we de lucht binnenshuis, wat niet gezond is. Door te ventileren voer je deze vochtige en vervuilde lucht af en voer je weer schone, droge lucht aan. Lees ook eens ons blog over het belang van ventilatie in je huis.

Ventilatieroosters met filter

Weet je nog niet zeker welk model gevelrooster geschikt is voor jouw toepassing, of heb je liever een keuze uit alle verschillende roosters? Maak dan gebruik van onze categorie Ventilatieroosters met filter en vind zo het perfecte luchtrooster voor jouw situatie.Ventilatieroosters met filter
Weet je niet zeker welk ventilatierooster geschikt is voor jouw toepassing? Door te filteren op gewenste eigenschappen kom je heel gemakkelijk en snel tot een selectie van roosters die je kunt gebruiken. Lees meer over de verschillen tussen onze gevelroosters op onze pagina over de toepassingen van ventilatieroosters.

Filter op de door jou gewenste ventilatierooster eigenschappen

In nevenstaande filter kun je de door jou gewenste ventilatierooster eigenschappen aanvinken. Geeft de filter geen roosters weer? Dan is voor een combinatie van deze eigenschappen helaas geen ventilatierooster leverbaar. 
Bekijk producten
Bolroosters

Bol roosters zijn niet afsluitbare, ronde ventilatieroosters voor toevoer en afvoer van lucht. Deze decoratieve design gevelroosters zijn voorzien van een halfbolle ronde RVS kap om valse luchtstroom of invloed van wind zo klein mogelijk te maken. Lees ook eens ons blog over het belang van goede ventilatie in huis.

Bolle RVS gevelroosters met een luxe uitstraling

Dit model gevelrooster wordt vaak toegepast als binnen- of buitenrooster en is leverbaar in standaard aansluitmaten tussen 100 mm en 200 mm. Deze roosters met bolle kap worden vervaardigd van mat geborsteld RVS304 en worden geleverd met rubberen afsluitring, bevestigingsmaterialen en afdruipdriehoek om waterstrepen op je gevel te voorkomen.

Bekijk producten
Premium Line roosters

Onze Premium Line ventilatieroosters zijn leverbaar met en zonder overdrukfunctie:

  • Premium Line overdrukroosters: deze luchtroosters zijn door hun geïsoleerde vlinderklep geschikt voor het afvoeren van lucht in combinatie met mechanische ventilatie, een afzuigkap, dampkap of wasdroger.
  • Premium Line ventilatieroosters: deze luchtroosters bevatten geen vlinderklep en zijn geschikt voor het afvoeren en toevoeren van lucht in combinatie met mechanische of natuurlijke ventilatie en voor WTW installaties. Ze zijn voorzien van grofmazig vliegengaas voor een grote luchtdoorlaat en om vogels, bladeren en insecten te weren.

Design roosters van hoogwaardige kwaliteit

De Premium Line ventilatieroosters zijn uniek door hun bijzondere design en hoogwaardige kwaliteit. Als dé expert in ventilatieroosters kunnen we met zekerheid zeggen dat een Premium Line ventilatierooster altijd een goede keuze is!

Bekijk producten
Kaproosters

Kaproosters zijn gevelroosters met een windkap, die de naar binnen waaiende lucht beperkt en beschermt tegen regeninslag. 

RVS ventilatieroosters met stijlvolle kap

Kaproosters met terugslagklep, voorzien van een overdrukklep die opent bij overdruk en weer sluit als de overdruk wegvalt. Geschikt voor wasdrogers, afzuigkappen, mechanische ventilatie en andere systemen die luchtdruk creëeren. 
Kaproosters zonder terugslagklep hebben geen luchtdruk nodig om te functioneren en zijn hiermee geschikt voor zowel het afvoeren als het toevoeren van lucht. Uitsluitend geschikt voor natuurlijke ventilatie.
Kaproosters met windbreker bevatten, in tegenstelling tot kaproosters met terugslagklep, geen bewegende delen en zijn geschikt voor geschikt voor afvoer van lucht in combinatie met een wasemkap, droger of gaskachel, maar ook voor externe luchttoevoer voor een pelletkachel of houtkachel. Daarnaast kun je ze ook toepassen voor natuurlijke en mechanische ventilatie.

 :
Bekijk producten
Smiley roosters

Ventilatierooster Smiley is een design RVS rooster met een geperforeerde onderzijde. Dit gevelrooster is geschikt voor mechanische en natuurlijke ventilatie en kan voor continuerende luchtverversing en luchtafvoer direct op de buitengevel of muur gemonteerd worden. Bij plaatsing als muurrooster op de buitengevel zorgt de grote RVS kap ervoor dat het afvoerkanaal wordt afgeschermd voor regen en wind. Het open deel in de ventilator is geperforeerd, waardoor er geen ongedierte of vuil in het ventilatiekanaal terecht kan komen.

Gemakkelijke montage van het Smiley ventilatierooster

Bij de montage schuif je de zwarte kunststof montageflens in het afvoerkanaal. Door de montageveren blijft het rooster in de buis klemmen. De ronde RVS afdekkap wordt hier vervolgens overheen gezet en zorgt ervoor dat regen en wind bijna geen invloed hebben op de afvoerstroom. Indien gewenst kun je dit rooster natuurlijk ook vastzetten met schroeven. De montagegaten hiervoor zijn al in de constructie aanwezig.

Bekijk producten
Lamellenroosters
Ventilatieroosters met lamellen, verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met vaste lamellen en met beweegbare lamellen. De lamellenroosters met vaste lamellen zijn geschikt voor afvoer en toevoer van lucht in combinatie met natuurlijke en mechanische ventilatie. De lamellenroosters met beweegbare lamellen zijn overdrukroosters en zijn geschikt voor het afvoeren van lucht via mechanische ventilatie of een afzuigkap. 

RVS ventilatieroosters met lamellen

Ben je op zoek naar een ventilatierooster met lamellen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Lamellenroosters zijn strak, modern en functioneel.

Bekijk producten
Overdrukroosters

Overdrukroosters zijn voorzien van een overdrukklep of overdrukkap die opent bij overdruk en weer sluit als de overdruk wegvalt. Dit type rooster is uitermate geschikt voor gebruik bij afzuigkappen, wasemkappen, wasdrogers en mechanische afzuigingen. Dus als de afzuigkap of wasdroger wordt aangezet, ontstaat er een overdruk waardoor de overdrukklep of -kap geopend wordt. Zodra het apparaat stopt en de overdruk wegvalt, zal deze klep of kap weer dichtvallen en het afvoerkanaal afsluiten.

Ventilatieroosters met overdruk functie

Het grote voordeel van dit type rooster is dat de luchtstroom maar in één richting mogelijk is, namelijk van binnen naar buiten. Hierdoor wordt vochtige lucht naar buiten geblazen, maar kan er geen koude lucht van buiten naar binnen omdat dan de klep of lamellen gesloten zijn. Ook kan er dan geen ongedierte zoals insecten of vogels het afvoerkanaal binnendringen.

Bekijk producten
Afsluitbare roosters
Afsluitbare RVS roosters in ronde, vierkante en rechthoekige uitvoeringen. De toe- of advoer van lucht is traploos in te stellen door middel van een draai- of schuifknop. Afsluitbare ventilatieroosters zijn enkel geschikt voor natuurlijke ventilatie.

Makkelijke en snelle montage van afsluitbare ventilatieroosters

De afsluitbare roosters worden gemakkelijk gemonteerd. De ronde modellen hebben een aansluitbus met klemveren, waardoor deze gemakkelijk in het luchtkanaal geklemd kunnen worden. De vierkante en rechthoekige modellen worden gemonteerd door middel van een schroefverbinding.  
Bekijk producten
Schoepenroosters

Schoepenroosters zorgen voor een voortdurende luchtverversing en luchtafvoer en kunnen direct op de buitengevel, plafond of muur geplaatst worden. De ventilatieroosters met schoepen zijn geschikt zowel binnen- als buitenmontage. Bij plaatsing op de buitengevel als muurrooster zorgen de schoepen voor een perfecte afsluiting van het ventilatiekanaal, waarbij naar binnen regenen voorkomen wordt.

RVS ventilatieroosters met schoepen voor bescherming van het ventilatiekanaal

Dankzij de schoepen zorgen deze ventilatieroosters voor een goede afsluiting van het ventilatiekanaal. Zo kan regenwater niet naar binnen en krijgen valse lucht en wind weinig kans op de luchtstroom te beïnvloeden.

Bekijk producten
Luchtroosters met gaas
Ronde luchtroosters voor de toevoer en afvoer van lucht, leverbaar in het zwart en in RVS met een mat geborsteld oppervlak. Deze ventilatieroosters zijn voorzien van zwart insectengaas, wat niet alleen praktisch is, maar er ook fraai uitziet. De roosters zijn niet afsluitbaar en zorgen voor een voortdurende luchtverversing en luchtafvoer. Lees ook eens ons blog over het belang van goede ventilatie in huis.

Ronde ventilatieroosters met gaas in RVS en mat zwart

Zwarte woonaccessoires zijn enorm populair. Bij RVS Land koop je bijvoorbeeld mat zwarte trapleuningen, deurkrukken en garderobestangen. Ook zijn er veel ventilatieroosters zijn in het zwart verkrijgbaar, zoals de Premium Line gevelroosters en onderstaande luchtroosters.
Bekijk producten
Plintroosters
Plintroosters zijn smalle RVS ventilatieroosters, geschikt voor talloze toepassingen in huis. Denk hierbij aan werkbladen boven radiatoren, keukenplinten en deuren. Ook onder keukenkasten met daarin een elektrisch apparaat, bijvoorbeeld een koelkast, vriezer of kookplaat, dient een beluchtingsrooster of te worden gemonteerd voor de ventilatie en ontluchting.

Blinde en strakke montage van RVS plint roosters

Deze smalle RVS plintroosters worden onzichtbaar ingebouwd door middel van een klemverbinding.
Bekijk producten
Ventilatieventielen
Ventilatie ventielen worden vaak toegepast voor het ventileren van keukens, toiletten en badkamers. Deze ventielen zijn toepasbaar voor zowel natuurlijke als mechanische ventilatie en zijn verkrijgbaar in diverse aansluitmaten. Je kunt ze zowel op de muur als op het plafond monteren. De conus is traploos instelbaar voor het smoren van de luchtstroom zodat de hoeveelheid lucht die aan- of afgevoerd wordt kan worden geregeld.

Ventilatie ventielen voor ventilatie in huis

Een ventilatieventiel is een subtiel en stijlvol ventilatierooster die zorgt voor ventilatie in je woning. Lees ook eens ons blog over het belang van goede ventilatie in huis.

Bekijk producten
Ventielen en roosters voor WTW installaties
Is jouw woning voorzien van een warmte terugwin installatie (WTW), dan heb je ventilatieroosters nodig voor het afvoeren van vervuilde lucht en het aanvoeren van verse, schone lucht. In deze categorie vind je alle roosters die geschikt zijn voor WTW-installaties, zoals afvoerventielen, toevoerventielen en ventilatieroosters met gaas.
Bekijk producten
Speciale roosters

Boldraadroosters, bijenbekjes en meubelroosters

  • Boldraadroosters voor het weren van vogelnesten en ander vuil uit het schoorsteenkanaal en voor montage in de afvoer van een regenpijp om verstoppingen (door bladeren of ander vuil) te voorkomen.
  • Spouwvoegroosters, of bijenbekjes, voor het weren van bijen en en andere insecten uit de spouwmuur.
  • Meubelroosters zijn universele kleine ronde roostertjes voor bijvoorbeeld meubels of gitaren.
Bekijk producten
Schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen, trekkappen en rotorkappen zorgen ervoor dat de wind niet terugslaat in het rookkanaal, bevorderen met hun doordachte design de trek in de schoorsteen en beschermen het rookkanaal tegen regeninslag en vogelnesten. Deze schoorsteenkappen zijn geschikt voor de meeste rookkanalen en zijn leverbaar in RVS en zwart sendzimir (thermisch verzinkte plaat).
Bekijk producten
Flexibele Slangen

Flexibele aan- en afvoerslangen voor het aansluiten van ventilatieroosters. Deze ventilatie slangen worden gebruikt voor het verbinden van het ventilatierooster en de afvoerbron, zoals een wasdroger of afzuigkap. Al onze flexibele slangen zijn geschikt voor aansluiting op ronde of ovale aansluitstukken.

Flexibele ventilatieslangen voor een gemakkelijke montage

Het voordeel van een flexibele ventilatieslang in verhouding tot kunststof of metaal is naast de prijs, het feit dat er geen aparte bochten nodig zijn. Een ander voordeel is dat de ventilatieslangen gecomprimeerd zijn, dit betekent dat de slang uitrekbaar is, waardoor het gemakkelijker is om de aansluiting passend te maken.
Bekijk producten
Vlinderkleppen
Vlinderkleppen worden gebruikt om een ventilatierooster te voorzien van een overdrukfunctie. Dit voorkomt het indringen van koude lucht in de woning. De vlinderklep wordt gemonteerd in het ventilatiekanaal achter het rooster. Een verlengde vlinderklep kan rechtstreeks op het ventilatierooster worden aangesloten en is hierdoor ook ideaal om als montagebus te gebruiken.
Bekijk producten
Diverse hulpmiddelen voor ventilatieroosters
Voor het aansluiten en/of monteren van RVS ventilatieroosters komen onderstaande toebehoren van pas. Denk hierbij aan slangenklemmen, installatiebusen, slangverbinders, tape en afsluitrubbers.
Bekijk producten

RVS ventilatieroosters: mooi en onderhoudsvrij

Vervang je oude kunststof of aluminium muurrooster door een mooi en onderhoudsarm RVS gevelrooster. In ons grote assortiment vind je naast de vele gangbare modellen ventilatieroosters en muurroosters ook luxe design series, zoals de Eco+ design roosters en Premium Line roosters.


Laatst bekeken producten

forward_30

30 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug! m.u.v. maatwerk

Advies nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies

place

Afhalen mogelijk

In ons magazijn in Voerendaal

Rvs keuzehulp

Ben je niet zeker welk materiaal voor jou geschikt is? Klik hier voor informatie over welk materiaal jij kunt gebruiken.

Uitloggen'

Cookies

Wij maken gebruik van functionele, analyserende en marketing cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Meer informatie hierover vind je in onze cookieverklaring en privacyverklaring.