Pagina's
logo webwinkelkeur
0
forward_30

30 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug! m.u.v. maatwerk

Advies nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies

place

Afhalen mogelijk

In ons magazijn in Voerendaal

Home / Ventilatieroosters

Ventilatieroosters

RVS ventilatieroosters voor luchttoevoer, luchtafvoer of natuurlijke ventilatie. Deze ventilatie roosters worden toegepast bij particulier gebruik, maar ook voor de bouw, industrie en utiliteit. In ons assortiment vind je voor elke toepassing een geschikt ventilatierooster, zowel voor binnen- als voor buitengebruik.

Een goede ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat

Met een goede ventilatie in huis blijft de lucht schoon en gezond. Door koken, wassen, douchen en stoken vervuilen en bevochtigen we de lucht binnenshuis, wat niet gezond is. Door te ventileren voer je deze vochtige en vervuilde lucht af en voer je weer schone, droge lucht aan. Lees ook eens ons blog over het belang van ventilatie in je huis.Bolroosters

Bol roosters zijn niet afsluitbare, ronde ventilatieroosters voor toevoer en afvoer van lucht. Deze decoratieve design gevelroosters zijn voorzien van een halfbolle ronde RVS kap om valse luchtstroom of invloed van wind zo klein mogelijk te maken. Lees ook eens ons blog over het belang van goede ventilatie in huis.

Bolle RVS gevelroosters met een luxe uitstraling

Dit model gevelrooster wordt vaak toegepast als binnen- of buitenrooster en is leverbaar in standaard aansluitmaten tussen 100 mm en 200 mm. Deze roosters met bolle kap worden vervaardigd van mat geborsteld RVS304 en worden geleverd met rubberen afsluitring, bevestigingsmaterialen en afdruipdriehoek om waterstrepen op je gevel te voorkomen.

Bekijk producten
Kaproosters

Kaproosters zijn gevelroosters met een windkap, die de naar binnen waaiende lucht beperkt en beschermt tegen regeninslag. 

RVS ventilatieroosters met stijlvolle kap

Kaproosters met terugslagklep, voorzien van een overdrukklep die opent bij overdruk en weer sluit als de overdruk wegvalt. Geschikt voor wasdrogers, afzuigkappen, mechanische ventilatie en andere systemen die luchtdruk creëeren. 
Kaproosters zonder terugslagklep hebben geen luchtdruk nodig om te functioneren en zijn hiermee geschikt voor zowel het afvoeren als het toevoeren van lucht. Uitsluitend geschikt voor natuurlijke ventilatie.
Kaproosters met windbreker bevatten, in tegenstelling tot kaproosters met terugslagklep, geen bewegende delen en zijn geschikt voor geschikt voor afvoer van lucht in combinatie met een wasemkap, droger of gaskachel, maar ook voor externe luchttoevoer voor een pelletkachel of houtkachel. Daarnaast kun je ze ook toepassen voor natuurlijke en mechanische ventilatie.

 :
Bekijk producten
Smiley roosters

Ventilatierooster Smiley is een design RVS rooster met een geperforeerde onderzijde. Dit gevelrooster is geschikt voor mechanische en natuurlijke ventilatie en kan voor continuerende luchtverversing en luchtafvoer direct op de buitengevel of muur gemonteerd worden. Bij plaatsing als muurrooster op de buitengevel zorgt de grote RVS kap ervoor dat het afvoerkanaal wordt afgeschermd voor regen en wind. Het open deel in de ventilator is geperforeerd, waardoor er geen ongedierte of vuil in het ventilatiekanaal terecht kan komen.

Gemakkelijke montage van het Smiley ventilatierooster

Bij de montage schuif je de zwarte kunststof montageflens in het afvoerkanaal. Door de montageveren blijft het rooster in de buis klemmen. De ronde RVS afdekkap wordt hier vervolgens overheen gezet en zorgt ervoor dat regen en wind bijna geen invloed hebben op de afvoerstroom. Indien gewenst kun je dit rooster natuurlijk ook vastzetten met schroeven. De montagegaten hiervoor zijn al in de constructie aanwezig.

Bekijk producten
Lamellenroosters
Ventilatieroosters met lamellen, verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met vaste lamellen en met beweegbare lamellen. De lamellenroosters met vaste lamellen zijn geschikt voor afvoer en toevoer van lucht in combinatie met natuurlijke en mechanische ventilatie. De lamellenroosters met beweegbare lamellen zijn overdrukroosters en zijn geschikt voor het afvoeren van lucht via mechanische ventilatie of een afzuigkap. 

RVS ventilatieroosters met lamellen

Ben je op zoek naar een ventilatierooster met lamellen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Lamellenroosters zijn strak, modern en functioneel.

Bekijk producten
Overdrukroosters

Overdrukroosters zijn voorzien van een overdrukklep of overdrukkap die opent bij overdruk en weer sluit als de overdruk wegvalt. Dit type rooster is uitermate geschikt voor gebruik bij afzuigkappen, wasemkappen, wasdrogers en mechanische afzuigingen. Dus als de afzuigkap of wasdroger wordt aangezet, ontstaat er een overdruk waardoor de overdrukklep of -kap geopend wordt. Zodra het apparaat stopt en de overdruk wegvalt, zal deze klep of kap weer dichtvallen en het afvoerkanaal afsluiten.

Ventilatieroosters met overdruk functie

Het grote voordeel van dit type rooster is dat de luchtstroom maar in één richting mogelijk is, namelijk van binnen naar buiten. Hierdoor wordt vochtige lucht naar buiten geblazen, maar kan er geen koude lucht van buiten naar binnen omdat dan de klep of lamellen gesloten zijn. Ook kan er dan geen ongedierte zoals insecten of vogels het afvoerkanaal binnendringen.

Bekijk producten
Afsluitbare roosters
Afsluitbare RVS roosters in ronde, vierkante en rechthoekige uitvoeringen. De toe- of advoer van lucht is traploos in te stellen door middel van een draai- of schuifknop. Afsluitbare ventilatieroosters zijn enkel geschikt voor natuurlijke ventilatie.

Makkelijke en snelle montage van afsluitbare ventilatieroosters

De afsluitbare roosters worden gemakkelijk gemonteerd. De ronde modellen hebben een aansluitbus met klemveren, waardoor deze gemakkelijk in het luchtkanaal geklemd kunnen worden. De vierkante en rechthoekige modellen worden gemonteerd door middel van een schroefverbinding.  
Bekijk producten
Schoepenroosters

Schoepenroosters zorgen voor een voortdurende luchtverversing en luchtafvoer en kunnen direct op de buitengevel, plafond of muur geplaatst worden. De ventilatieroosters met schoepen zijn geschikt zowel binnen- als buitenmontage. Bij plaatsing op de buitengevel als muurrooster zorgen de schoepen voor een perfecte afsluiting van het ventilatiekanaal, waarbij naar binnen regenen voorkomen wordt.

Bekijk producten
Plintroosters
Plintroosters zijn smalle RVS roosters die geschikt zijn in talloze toepassingen binnenshuis, zoals werkbladen boven radiatoren, keukenplinten en deuren. Ook onder keukenkasten met daarin een elektrisch apparaat, bijvoorbeeld een koelkast, vriezer of kookplaat, dient een beluchtingsrooster of te worden gemonteerd voor de ventilatie en ontluchting. Plintroosters worden onzichtbaar gemonteerd door middel van een klemverbinding.
 
Bekijk producten
Ventilatieventielen
Deze basic ventilatieventielen kunnen zowel op de muur als op het plafond worden gemonteerd. De ventielen worden vaak in keukens, toiletten en badkamers gebruikt, om deze ruimtes te ventileren. Deze roosters zijn toepasbaar voor zowel natuurlijke als mechanische ventilatie en verkrijgbaar in diverse aansluitmaten. Je monteert ze gemakkelijk in het afvoerkanaal door middel van een klemverbinding. De conus is traploos instelbaar voor het smoren van de luchtstroom zodat de hoeveelheid lucht die aan- of afgevoerd wordt kan worden geregeld.
Bekijk producten
Ventielen en roosters voor WTW installaties
De RVS toe- en afvoerventielen die in combinatie met een WTW installatie gebruikt kunnen worden, vind je in deze categorie.

Lees ook eens ons blog over het belang van goede ventilatie in je huis.
Bekijk producten
Speciale roosters
Hier vind je speciale RVS ventilatieroosters die in geen van de andere categoriën kunnen worden ingedeeld. Deze roosters zijn leverbaar in diverse afmetingen. Bekijk onderstaande categoriën voor de door jou gewenste afmeting.

Boldraadroosters, bijenbekjes en meubelroosters

  • Boldraadroosters worden toegepast om vogelnesten en ander vuil te weren uit het schoorsteenkanaal. Ook worden deze roosters gebruikt in de afvoer van een regenpijp om bladeren en ander grof vuil tegen te houden en zo verstoppingen van de regenwaterafvoer te voorkomen.
  • Spouwvoegroosters, ook wel bijenbekjes genoemd, zijn speciale roosters voor het weren van bijenen en andere insecten uit de spouwmuur.
  • Meubelroosters zijn universeel te gebruiken kleine ronde roostertjes voor bijvoorbeeld meubels of gitaren.
Bekijk producten
Schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen, trekkappen en rotorkappen zorgen ervoor dat de wind niet terugslaat in het rookkanaal, bevorderen met hun doordachte design de trek in de schoorsteen en beschermen het rookkanaal tegen regeninslag en vogelnesten. Deze schoorsteenkappen zijn geschikt voor de meeste rookkanalen en zijn leverbaar in RVS en zwart sendzimir (thermisch verzinkte plaat).
Bekijk producten
Slangen

Hier vind je flexibele aan- en afvoerslangen voor het aansluiten van de diverse ventilatieroosters. Deze ventilatieslangen worden gebruikt voor het verbinden van het ventilatierooster en de afvoerbron, zoals een wasdroger of afzuigkap.

Diverse uitvoeringen flexibele ventilatieslangen

De afvoerslangen zijn in diverse soorten en maten te verkrijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld kunststof en aluminium, in diameters oplopend tot meer dan 200 mm. Het voordeel van een flexibele ventilatieslang in verhouding tot kunststof of metaal is naast de prijs, het feit dat er geen aparte bochten nodig zijn. Een ander voordeel is dat de ventilatieslangen gecomprimeerd zijn, dit betekent dat de slang uitrekbaar is, waardoor het gemakkelijker is om de aansluiting passend te maken.
Bekijk producten
Vlinderkleppen
Vlinderkleppen worden gebruikt om een ventilatierooster te voorzien van een overdrukfunctie. Dit voorkomt het indringen van koude lucht in de woning.
De vlinderklep wordt gemonteerd in het ventilatiekanaal achter het rooster. Een verlengde vlinderklep kan rechtstreeks op het ventilatierooster worden aangesloten en is hierdoor ook ideaal om als montagebus te gebruiken.
Bekijk producten
Diverse hulpmiddelen
Hier vind je diverse hulpmiddelen voor aansluiten en/of monteren van RVS ventilatieroosters, zoals RVS slangenklemmen, plafond aansluitplaten, tape en afsluitrubbers.
Bekijk producten

RVS ventilatieroosters: mooi en onderhoudsvrij

Vervang je oude kunststof of aluminium muurrooster door een mooi en onderhoudsarm RVS ventilatie rooster. In ons grote assortiment vind je naast de vele gangbare modellen ventilatieroosters en muurroosters ook luxe design series, zoals de Eco+ design roosters en Premium Line roosters.


forward_30

30 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug! m.u.v. maatwerk

Advies nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies

place

Afhalen mogelijk

In ons magazijn in Voerendaal

Rvs keuzehulp

Ben je niet zeker welk materiaal voor jou geschikt is? Klik hier voor informatie over welk materiaal jij kunt gebruiken.

Uitloggen'

Cookies

Wij maken gebruik van functionele, analyserende en marketing cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Meer informatie hierover vind je in onze cookieverklaring en privacyverklaring.