Pagina's
logo webwinkelkeur
0
forward_30

30 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug! m.u.v. maatwerk

Advies nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies

place

Afhalen mogelijk

In onze showroom in Voerendaal

Home / Ventilatieroosters

Ventilatieroosters

RVS ventilatieroosters vinden zowel vanuit esthetisch als functioneel oogpunt hun toepassing in de bouw, industrie, utiliteit en natuurlijk ook bij particulier gebruik. RVS Land onderscheidt zich door de veelzijdigheid van het assortiment, korte levertijd en concurrerende prijzen.

Geef vochtplekken en schimmels geen kans

Ventilatieroosters zijn gemaakt voor luchttoevoer en luchtafvoer, of natuurlijke ventilatie. Door koken, wassen, douchen en stoken vervuilen en bevochtigen we namelijk de lucht binnenshuis, wat niet gezond is. Voorkom nare luchtjes, vochtplekken en schimmel en waarborg hierdoor een goed leefklimaat voor jezelf en je gezin. Lees ook eens ons blog over het belang van ventilatie in je huis.Bolroosters

Bolroosters zijn bijzonder mooie, niet afsluitbare ronde RVS ventilatieroosters voor toevoer en afvoer van lucht. Deze decoratieve design gevelroosters hebben een halfbolle ronde RVS kap om valse luchtstroom of invloed van wind zo klein mogelijk te maken.

RVS bolroosters geven een luxe uitstraling op elke gevel

Dit model gevelrooster wordt vaak toegepast als binnen- of buitenrooster omdat deze er door zijn bijzondere vorm erg mooi uitziet en bij elke architectuurstijl past. Bolroosters worden vervaardigd van mat geborsteld RVS304 en worden geleverd met rubberen afsluitring, bevestigingsmaterialen en afdruipdriehoek om waterstrepen op je gevel te voorkomen. Deze bolle gevelroosters kunnen we leveren in alle standaard aansluitmaten tussen 100 mm en 200 mm. 

Bekijk producten
Kaproosters
RVS kaproosters zijn gevelroosters voorzien van een RVS geborstelde windkap. Deze kap beperkt de naar binnen waaiende lucht en beschermt tegen regeninslag. Kaproosters zijn leverbaar in drie uitvoeringen: met terugslagklepzonder terugslagklep en met windbreker.

Gevelkappen met terugslagklep

RVS kaproosters met terugslagklep, ook wel overdrukroosters met kap genoemd, zijn voorzien van een overdrukfunctie. Deze functie wordt verkregen door het toevoegen van een zelfsluitende, ronde overdrukklep die opent bij overdruk en weer sluit als de overdruk wegvalt. Hierdoor kan er geen koude lucht naar binnen als het systeem is uitgeschakeld.
Door de aanwezigheid van een overdrukklep is deze gevelkap uitsluitend geschikt voor bijvoorbeeld wasdrogers, afzuigkappen, mechanische ventilatie of andere systemen die luchtdruk creëeren.

Kaproosters zonder terugslagklep

Kaproosters zonder terugslagklep hebben geen luchtdruk nodig om te functioneren. Hierdoor zijn deze roosters geschikt voor zowel het afvoeren als het toevoeren van lucht. Daarnaast kan dit rooster uitstekend gebruikt worden voor natuurlijke ventilatie. Door het toepassen van een vlinderklep kunnen deze gevelroosters ook gebruikt worden als kaprooster met overdrukfunctie.

Gevelroosters met windbreker

Deze RVS kaproosters zijn niet voorzien van een terugslagklep, maar van een windbreker. Deze windbreker voorkomt windinslag. De windbreker bestaat uit twee halve schijven in de muurdoorvoer en bevat dus geen bewegende delen. Hiermee onderscheidt dit rooster zich van van overdruk kaproosters met een terugslagklep.
De gevelroosters met windbreker zijn geschikt voor afvoer van lucht in combinatie met een wasemkap, droger of gaskachel, maar ook voor externe luchttoevoer voor een pelletkachel of houtkachel. Daarnaast kun je ze ook toepassen voor natuurlijke en mechanische ventilatie.
 :
Bekijk producten
Smiley roosters

Ventilatierooster Smiley is een design RVS rooster die door zijn vorm een stijlvolle uitstraling geeft. De Smiley staat als een gesloten ronde RVS schijf op de gevel en de onderzijde, het open deel, is geperforeerd. Deze is verkrijgbaar in 2 aansluitmaten: 
• SDS-100 RVS Smiley met aansluitmaat Ø 100 mm
• SDS-100 RVS Smiley met aansluitmaat Ø 125 mm

Ventilatierooster type Smiley voor wandmontage

Voor een continuerende luchtverversing en luchtafvoer kan dit rooster direct op bijvoorbeeld de buitengevel of muur geplaatst worden. Montage van dit RVS ventilatierooster is heel eenvoudig. Schuif de zwart kunststof montageflens in het afvoerkanaal en door de montageveren blijft het rooster in de buis klemmen. Indien gewenst, kun je dit rooster natuurlijk ook vastzetten met schroeven. De montagegaten hiervoor zijn al in de constructie aanwezig.
Bij plaatsing als muurrooster op de buitengevel zorgt de grote RVS kap dat het afvoerkanaal wordt afgeschermd voor regen en wind. Het open deel in de ventilator is geperforeerd waardoor er geen ongedietre of vuil in het ventilatiekanaal terecht kan komen.

Bekijk producten
Lamellenroosters
RVS lamellenroosters zijn verkrijgbaar met vaste lamellen en met beweegbare lamellen (overdruk lamellenroosters), in diverse afmetingen en aansluitmaten.

Lamellenroosters met vaste lamellen

Lamellenroosters met vaste lamellen zijn voorzien van continu openstaande lamellen en zijn geschikt voor afvoer en toevoer van lucht in combinatie met natuurlijke en mechanische ventilatie en ongeschikt voor afzuigkappen. Door hun vaste lamellen zijn deze roosters regeninslagwerend en kunnen ze zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt.

Overdruk lamellenroosters

Overdruk lamellenroosters bevatten beweegbare lamellen en openen als er een overdruk ontstaat door bijvoorbeeld het aanzetten van wasdroger of afzuigkap. Als de droger of wasemkap weer wordt uitgezet en de overdruk wegvalt, zullen de lamellen weer vanzelf sluiten. Hierdoor staat het afvoerkanaal niet constant open en kan er geen koude lucht door afzuigkanaal naar binnen dringen. Overdruk lamellenroosters zijn geschikt voor afvoer van lucht in combinatie met mechanische ventilatie en afzuigkappen en ongeschikt voor natuurlijke ventilatie. Deze roosters worden buitenshuis toegepast.

Bekijk producten
Overdrukroosters
Overdrukroosters hebben de eigenschappen dat ze openen bij overdruk en weer sluiten als de overdruk wegvalt. Dus als de afzuigkap of wasdroger wordt aangezet, ontstaat er een overdruk waardoor de afsluitklep geopend wordt. Zodra het apparaat stopt en de overdruk weg valt, dan zal de afsluitklep of de lamellen door de zwaartekracht dichtvallen en het afvoerkanaal afsluiten.
Bekijk producten
Afsluitbare roosters
RVS afsluitbare roosters in ronde, vierkante en rechthoekige uitvoeringen, vervaardigd van RVS304 met een mat geborsteld oppervlak. De toe- of afvoer van lucht is - afhankelijk van het model - traploos in te stellen door middel van een draai- of schuifknop.

De afsluitbare roosters worden gemakkelijk gemonteerd. De ronde modellen hebben een aansluitbus met klemveren, waardoor deze gemakkelijk in het luchtkanaal geklemd kunnen worden. De vierkante en rechthoekige modellen worden gemonteerd door middel van een schroefverbinding.

Afsluitbare ventilatieroosters voor natuurlijke ventilatie

Omdat deze ventilatieroosters ook helemaal afsluitbaar zijn, zijn ze niet geschikt voor mechanische ventilatie door elektrische motoren en afzuigkappen. Afsluitbare ventilatieroosters zijn alleen geschikt voor natuurlijke ventilatie.
  
Bekijk producten
Schoepenroosters

Over ventileren bestaan nogal wat misverstanden. Het raam een tijdje openzetten is niet voldoende. Na een tijdje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en nare luchtjes zich weer in de woning op. Dat kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties. Zorg daarom voor een constante ventilatie, want goed ventileren is 24 uur per dag ventileren.

Schoepenroosters voor montage tegen zowel muur als plafond

Voor een voortdurende luchtverversing en luchtafvoer kan het schoepenrooster direct op bijvoorbeeld de buitengevel of muur geplaatst worden. Montage van deze schoepenroosters is ook mogelijk als plafondrooster. De keuze van de montage is afhankelijk van je eigen wensen en eisen.
Bij plaatsing op de buitengevel als muurrooster zorgen de schoepen voor een perfecte afsluiting van het ventilatiekanaal, waarbij binnen regenen voorkomen wordt.

Schoepenroosters in verschillende maten en uitvoeringen

Bekijk producten
Plintroosters
Plintroosters zijn smalle RVS roosters die geschikt zijn in talloze toepassingen binnenshuis, zoals werkbladen boven radiatoren, keukenplinten en deuren. Ook onder keukenkasten met daarin een elektrisch apparaat, bijvoorbeeld een koelkast, vriezer of kookplaat, dient een beluchtingsrooster of te worden gemonteerd voor de ventilatie en ontluchting. Plintroosters worden onzichtbaar gemonteerd door middel van een klemverbinding.
 
Bekijk producten
Ventilatieventielen
Deze basic ventilatieventielen kunnen zowel op de muur als op het plafond worden gemonteerd. De ventielen worden vaak in keukens, toiletten en badkamers gebruikt, om deze ruimtes te ventileren. Deze roosters zijn toepasbaar voor zowel natuurlijke als mechanische ventilatie en verkrijgbaar in diverse aansluitmaten. Je monteert ze gemakkelijk in het afvoerkanaal door middel van een klemverbinding. De conus is traploos instelbaar voor het smoren van de luchtstroom zodat de hoeveelheid lucht die aan- of afgevoerd wordt kan worden geregeld.
Bekijk producten
Ventielen en roosters voor WTW installaties
De RVS toe- en afvoerventielen die in combinatie met een WTW installatie gebruikt kunnen worden, vind je in deze categorie.

Lees ook eens ons blog over het belang van goede ventilatie in je huis.
Bekijk producten
Speciale roosters
Hier vind je speciale RVS ventilatieroosters die in geen van de andere categoriën kunnen worden ingedeeld. Deze roosters zijn leverbaar in diverse afmetingen. Bekijk onderstaande categoriën voor de door jou gewenste afmeting.

Boldraadroosters, bijenbekjes en meubelroosters

  • Boldraadroosters worden toegepast om vogelnesten en ander vuil te weren uit het schoorsteenkanaal. Ook worden deze roosters gebruikt in de afvoer van een regenpijp om bladeren en ander grof vuil tegen te houden en zo verstoppingen van de regenwaterafvoer te voorkomen.
  • Spouwvoegroosters, ook wel bijenbekjes genoemd, zijn speciale roosters voor het weren van bijenen en andere insecten uit de spouwmuur.
  • Meubelroosters zijn universeel te gebruiken kleine ronde roostertjes voor bijvoorbeeld meubels of gitaren.
Bekijk producten
Schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen, trekkappen en rotorkappen zorgen ervoor dat de wind niet terugslaat in het rookkanaal, bevorderen met hun doordachte design de trek in de schoorsteen en beschermen het rookkanaal tegen regeninslag en vogelnesten. Deze schoorsteenkappen zijn geschikt voor de meeste rookkanalen en zijn leverbaar in RVS en zwart sendzimir (thermisch verzinkte plaat).
Bekijk producten
Slangen

Hier vind je flexibele aan- en afvoerslangen voor het aansluiten van de diverse ventilatieroosters. Deze ventilatieslangen worden gebruikt voor het verbinden van het ventilatierooster en de afvoerbron, zoals een wasdroger of afzuigkap.

Diverse uitvoeringen flexibele ventilatieslangen

De afvoerslangen zijn in diverse soorten en maten te verkrijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld kunststof en aluminium, in diameters oplopend tot meer dan 200 mm. Het voordeel van een flexibele ventilatieslang in verhouding tot kunststof of metaal is naast de prijs, het feit dat er geen aparte bochten nodig zijn. Een ander voordeel is dat de ventilatieslangen gecomprimeerd zijn, dit betekent dat de slang uitrekbaar is, waardoor het gemakkelijker is om de aansluiting passend te maken.
Bekijk producten
Vlinderkleppen
Vlinderkleppen worden gebruikt om een ventilatierooster te voorzien van een overdrukfunctie. Dit voorkomt het indringen van koude lucht in de woning.
De vlinderklep wordt gemonteerd in het ventilatiekanaal achter het rooster. Een verlengde vlinderklep kan rechtstreeks op het ventilatierooster worden aangesloten en is hierdoor ook ideaal om als montagebus te gebruiken.
Bekijk producten
Diverse hulpmiddelen
Hier vind je diverse hulpmiddelen voor aansluiten en/of monteren van RVS ventilatieroosters, zoals RVS slangenklemmen, plafond aansluitplaten, tape en afsluitrubbers.
Bekijk producten

Ventilatieroosters van RVS zijn mooi en onderhoudsvrij

Vervang nu je oude kunststof of aluminium muurroosters door mooie en onderhoudsarme RVS ventilatie roosters. Hier vind je naast de meest gangbare modellen ventilatieroosters en muurroosters ook enkele design series ventilatieroosters zoals de ECO roosters en de PANEIR Premium Line roosters. Voor elke situatie vind je bij RVS Land een passende oplossing tegen de laagste prijs.


forward_30

30 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug! m.u.v. maatwerk

Advies nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies

place

Afhalen mogelijk

In onze showroom in Voerendaal

Rvs keuzehulp

Ben je niet zeker welk materiaal voor jou geschikt is? Klik hier voor informatie over welk materiaal jij kunt gebruiken.

Uitloggen'

Cookies

Wij maken gebruik van functionele, analyserende en marketing cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Meer informatie hierover vind je in onze cookieverklaring en privacyverklaring.